Companiile vor primi bani de la stat, daca angajeaza tineri fara experienta

Prin legea uceniciei Guvernul isi propune sa sprijine companiile care doresc sa angajeze tineri fara nicio experienta. Aceasta lege, i-ar ajuta totdata pe tineri sa invete o meserie si sa se specializeze. 

Conform legii propuse: „Poate fi incadrata, ca ucenic in munca, orice persoana fizica ce a implinit varsta de 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani, și nu detine o calificare pentru ocupatia in care se organizeaza ucenicia la locul de munca.” (Art.5.) Astfel, orice tanar care isi doreste sa devina ucenic este nevoit sa treaca de o perioada de proba de 30 de zile. Daca angajatorul este multumit de acesta, il poate angaja. 

Va asigura aceasta lege un job tinerilor lipsiti de experienta, studenti sau proaspat absolventi?

Fanel Tronaru, Team Lead & Senior Recruitment Consultant: „Nu stiu daca prin aceasta lege un tanar isi va gasi un loc de munca, atat timp cat el nu va avea competentele cerute de angajator.”

Sorina, CEO APT Resources and Services: „Aceasta lege poate fi ca o substitutie pentru fostele scoli profesionale. Acum angajatorii isi asuma un rol de formatori in cadrul companiei.”

Legea uceniciei si stagiului cu ajutor marit de la stat va intra in vigoare doar daca primeste si votul deputatilor.

Mai multe detalii puteti gasi in reportajul realizat de protv, aici.

2018-03-12T13:58:34+00:00