Luana Isac - portret de stagiar

„Va dati seama ce norocosi sunteti ca lucrati aici?” – ne-a spus Luana Isac, după prima săptămână de stagiu la Departamentul de Marketing al APT Group.

Luana este studenta in anul I, la Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie, specializarea Psihologie. A terminat colegiul Spiru Haret din Tecuci, sectia de Stiinte Sociale. Ce ii place? „Sa ma incarc cu buna-dispozitie, mai ales cu energia mamei. Parintii mei sunt o gura de aer pentru mine. Mama e tehnician de manichiura, iar tata electrician; monteaza panouri solare in Belgia.” Intelegeti de ce merge acasa de doua ori pe luna.

Cum a ajuns sa faca psihologie?

”Dupa indrumarea mamei careia, la randul ei, i s-a atras atentia de catre invatatoarea mea, ca sunt mai sensibila, si ca am o nevoie continua de a vorbi cu oamenii si de a-i ajuta. Imi amintesc ca, de mica, eram foarte implicata in durearea altuia. Am ales psihologia, pentru ca aveam nevoie sa imi controlez emotiile negative. Sunt anxioasa, dar incerc sa im identific cauzele emotiilor si mai apoi sa invat sa le controlez.”

Care mai sunt sursele de energizare?

”Filme si muzica. Mai multe genuri. Ascult de fiecare data alt gen de muzică, în funcție de starea pe care o am. E ca o coloana sonora a vietii mele.”

Dupa ce termini facultatea ce ai vrea sa se intample?

„O cariera clar, sa aplic tot ceea ce am invatat. Dar ca sa imi impletesc si nevoia de frumos, mi-ar placea sa devin organizator de nunti. Apoi, imi doresc sa o ajut pe mama sa isi depaseasca emotiile negative. Mai ales ca tot ea imi spunea mereu sa nu ma mai las coplesita de simturi.„

„Am avut jurnal”, marturiseste Luana. Ce simte ea cand scrie? „Simt ca ma descopar, ca imi etalez gandurile, fara a ma simti vulnerabila. Imi place, este o bucurie, daca nu este la impuse.”

Ce ti-a adus nou stagiul de practica la APT?

”Practica in cadrul de departamentului de marketing si comunicare mi-a adus un dar: scrisul, altfel decat pentru un jurnal. Am descoperit ca pot si imi place sa o fac. Si chiar ma gandesc sa iau mai in serios acest lucru. Ceea ce am scris am trecut prin intermediul filtrului meu personal emotional. Dar m-am documentat indelung pentru a scrie pe anumite teme legate de relationarea la locul de munca, implicand si cunostintele de psihologie. Am adaptat tot ce am citit, si am scris in asa fel incat sa se potriveasca targetului, publicului cititor. Era scris din perspectiva mea dar am avut grija de modul in care am facut comunicarea mesajului, stilul si argumentatia, astfel incat sa fie adresat specialistilor in recrutare.”

Ce lucruri ai invatat aici, in practica?

”Ideea de companie, care inseamna mai mult decat munca: presupune si relatii de prietenie, ajutor reciproc, de rabdare. A fost minunat modul in care am fost indrumata, specific capacitatilor si intereselor mele. Astfel a parut totul foarte simplu, m-am integrat imediat si m-am simtit compatibila cu ceea ce am facut, am avut o afinitate cu activitatile mele.”

2018-03-12T13:58:34+00:00